ISPANAKTA SIKINTI YOK

Tarım İl Müdürlüğü gıda zehirlenmesinin ıspanağın içerisine karışan zehirli ottan kaynaklandığının tespit edildiğini açıkladı.

Giresun’da yedikleri ıspanak yemeğinden zehirlenen 8 kişinin hastaneye başvurmasının ardından harekete geçen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yapılan tahlil sonucunda ıspanak bitkisinin gönül rahatlığı ile yenilebileceğini belirtti.
Konuya ilişkin verilen bilgide ıspanak tüketilmeden önce köklerinin kesilmeden temizlenme işleminin yapılması gerektiği hatırlatıldı.
Yetkililer, Ispanağın şeytan elması (boru otu) ve güzel avrat otu ile karıştırıldığını belirtilerek, “Bu yabancı bitkilerin tüketimi ile Atropin ve Skopolamine dayalı zehirlenmeler görülmektedir. Bu tür sonuçlarla karşılaşmamak için ıspanak bitkisi pişirilmeden önce ayıklama işleminin titizlikle yapılması gerekmektedir” dediler.

18 Eki 2021 - 19:27 - Gündem --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeşilgiresun Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeşilgiresun Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Yeşilgiresun Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeşilgiresun Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.




Anket Sizce Fındık Fiyatı Ne Kadar Olmalı?