Giresun’da Sinek ve Haşerelerin Üreme Kaynakları Kurutuluyor

Yaz aylarına yaklaştığımız bu günlerde sivrisinek, karasinek ve haşerelerle mücadelede en etkili ve modern yöntemleri kullanan Giresun Belediyesi, "kaynağında ilaçlama" yöntemini uygulayarak, zararlı haşerelerle mücadelesini sürdürüyor.

En önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan sinek ve haşere ile mücadele çalışmalarını özellikle yaz aylarında etkin bir biçimde sürdüren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri havaların ısınmasıyla birlikte üreme kaynaklarının ortadan kaldırılması için yoğun çaba harcıyor.

Ekipler sineklerin üreme alanlarını tespit ederek kanal, dere, gölet, bataklıklar, çöp konteynerleri, su varilleri ve su kuyuları gibi alanlarda ilaçlama çalışmaları yapıyor. Çevre ve insan sağlığına zarar vermeden sineklerle mücadele yürüten ekipler, gelen şikayetleri de anında değerlendirerek sonuçlandırıyor.

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise yaşam kalitesini olumsuz etkileyen sivrisinek ve haşere ile mücadeleye büyük önem verildiği bildirildi.

Açıklamada, sinek ve haşere ile mücadele noktasında vatandaşlara da önemli görevler düştüğü belirtilerek,  içinde su biriken saksı, kova, bidon, lastik gibi malzemelerin de üreme kaynağı olduğu ve bu konuda vatandaşlardan hassasiyet beklendiği kaydedildi.

06 May 2021 - 23:29 Giresun- Gündem --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeşilgiresun Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeşilgiresun Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Yeşilgiresun Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeşilgiresun Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.




Anket Sizce Fındık Fiyatı Ne Kadar Olmalı?