Yaylalarda Patates Ekimi Başladı

Yaylacılar yaklaşık 6 ay boyunca yayla edecek oldukları yaylalarındaki mutfaklarında yemek yapımında kullandıkları patateslerinin dikimine başladılar.

Haber  Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri

Yayla eden yaylacılar bahar ayının gelmesiyle birlikte Nisan ve Mayıs aylarında yaylalarına çıkarak kendi organik mahsullerini elde etmek isteyerek patates ekimlerine başladılar.

Patates mutfakların vazgeçilmezi her yemeğe ayrı bir lezzet katarak kızartmasından Haşlamasına, Sulu Yemeğinden, hamur işine kadar sofralarımızın vazgeçilmezi arsında yer alıyor.

Patates dikimi yapan yaylacılar “Yaz mevsiminde Komşularımızla birlikte yaklaşık olarak 6 ay boyunca yayla ettiğimiz Yaylalarımızdaki yayla mutfağımızda kendi ihtiyacımızı karşılamak üzere evlerimizin önlerine patates ekimi yapmaya başladık yaklaşık olarak 3- 4 ayın sonuna doğru tarladan toplayarak mutfak ihtiyacımızı karşılamış olacağız" dediler.

29 Nis 2024 - 15:15 Giresun- Ekonomi --- Okunma

Mahreç  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeşilgiresun Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeşilgiresun Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeşilgiresun Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeşilgiresun Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.