Vali Ünlü’den Giresun Mutfağına Övgü

Türk Mutfağı Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Giresun Valisi Enver Ünlü, aşçı önlüğü takarak öğrencilere Giresun mutfağına özgü yiyeceklerden sundu. Ünlü, Giresun mutfağındaki yiyecek çeşitliliğini ise övdü.

Büyütmek için resme tıklayın

Türk Mutfağı Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Giresun Valisi Enver Ünlü, aşçı önlüğü takarak öğrencilere Giresun mutfağına özgü yiyeceklerden sundu. Ünlü, Giresun mutfağındaki yiyecek çeşitliliğini ise övdü.
Vali Ünlü “Yeşil ve mavi rengin en güzel tonlarını içinde barındıran Giresun’umuz: yaylaları, karakteristik evlerinin yanında özgün mutfağıyla da adeta el değmemiş bir cennettir. Karadeniz ikliminin özelliği nedeniyle sürekli yağış alan ilimiz zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Sahil şeridinde bulunan ilçelerimizde yeşil yapraklı bitkiler ve sebzelerle vegan mutfak yapısına sahip iken, iç kesimlerde bulunan Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçelerimizde tahıl ürünleri, hamur işleri ve hayvancılığa dayalı et yemeklerinin ağırlık kazandığı görülmektedir” dedi.
Vali Ünlü, gastronominin dünyada gittikçe artan önemine vurgu yaptıktan sonra; “Yine bugün Üniversitemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde okuyan öğrencilerin giyeceği önlükler ile mesleğe girişte ilk adımı atacaklar. Bu önlükler, kendilerine her daim mesleklerinde temizliği, saflığı, sevgiyi içinde barındıran en önemlisi de güven uyandıran bir sembol olacaktır. Gastronomi alanında bilineceği üzere 3 kelime çok önemlidir. Malzeme, maharet ve maneviyat. Sizler de doğal, taze, sağlıklı malzemelerle yapacağınız yemeklere maharetinizi, maneviyatınızı katarak sevgi ile hazırlasanız her yemeğinizin tadı, lezzeti ve güzelliği eşsiz olacaktır” dedi.
Turizmin en önemli öğelerinden birisi olan mutfak kültürümüzün kendine has dokusuyla, kokusuyla, tohumu ve pişirme yöntemleriyle yarınlara aktarılması ve Giresun’a gelen misafirlerin damağında Giresun’umuza ait bir tat bırakması temennisinde bulunan Vali Ünlü, konuşmasını “Türk Mutfağı Haftası’nı gönülden kutluyor, asırlardır sofralarımızı şenlendiren reçetelerin tüm dünya için şifa ve afiyet kaynağı olmasını diliyorum. Bu vesile ile Türk Mutfağının tanıtımı için bu önemli haftaya öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’ye ve Sayın Kültür ve Turizm Bakanımıza şükranlarımızı arz ediyorum” sözleriyle tamamladı.

26 May 2022 - 21:00 - Gündem --- Okunma



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeşilgiresun Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeşilgiresun Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Yeşilgiresun Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeşilgiresun Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Fındık Fiyatı 2022 için ne kadar açıklanmalı?