Engellilerden üst geçit protestosu!

Giresun'daki Engelli Dernekleri, Anadolu Engelliler Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği, Engelliler Spor Kulübü Derneği, Özel Eğitime Muhtaç Çocuklar Derneği, Kör ve Sağırlar Dernekleri Giresun İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Yüksel ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Giresun'da ki üstgeçitlerin engelliler için dizayn edilmemesi, bu yüzden bir çok etkinliklere katılamamak ve rahatça ulaşım sağlayamamaktan şikayetçi olan engelliler yetkililerin biran önce bu sorunlarına çözüm bulmalarını istediler. Giresun Belediyesi önünde bulunan üst geçitte basın açıklaması yapan Giresun Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Nihat Yayla, ”Engelliler için bu zaman kadar yapılan çalışmalar çok eksik. Özellikle üstgeçitlerde bulunan engelli asansörlerinin bir önce yapılmasını istiyoruz. Diyorlar ki bozuluyor. Yapılmayan bir şey nasıl bozuluyor? Bozulsa bile ne olur?

Tamir edilir. Giresun'da birçok şey yapılıp bozuluyor, bizim üstgeçit asansörleri bozulsa ne olur? Üstgeçitleri kullanamadığımız için hiçbir etkinliğe katılamıyoruz, gezemiyoruz. Giresun'da bulunan 1000 engellinin eğer bir değeri varsa sorunlarımızı çözsünler. Giresun'da bize sorun olan çok engeller var tüm yetkililerden bu sorunlarımıza artık biran önce çözüm bulmalarını istiyoruz dedi.

Engellilerin sorununun dile getirilmesi gerekiyordu bende bugün onlarla birlikte bulunuyorum diyen Milliyetçi Hareket Partisi Giresun İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Yüksel, “Öncelikle engelliler için üst geçitlerin düzenlenmesi gerekiyor. Üstgeçitlerde bulunan Engelli Asansörü hala yapılmadı. Görme engelliler için ise ses ve görüntü sistemli trafik uygulaması yapılmalı. Kaldırımlarda görme engelliler için özel çizgiler bulunmalı. Özellikle valilik önünde bulunan üst geçit gibi, Fiskobirlik, Emniyet Müdürlüğü ve Müze önüne üstgeçitler yapılmalıdır dedi.

İstanbul'dan hediye edilen Engelli Toplu Taşıma aracının valilik önünde durduğunu belirten Yüksel, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Giresun Valiliğine engelliler için gönderilen toplu engelli taşıma aracı valilik önünde duruyor ve mesai saatine göre kullanılıyor. Neden hala derneğe teslim edilmedi bu araç? Engelliler için gönderilen bir aracın neden valilik önünde durduğunu ve mesai saatine göre kullanılmasını anlamak mümkün değil.

Engelliler için yapılan sınavların biran önce değiştirilmesi gerekiyor. Görme engelliye de, zihinsel engelliye de, bedensel engelliye de sınavlarda aynı sorular soruluyor. Bu dengesizliğin de değiştirilmesi gerek dedi.

08 Eyl 2012 - 09:39 - Gündem --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeşilgiresun Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeşilgiresun Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeşilgiresun Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeşilgiresun Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.