OR-Gi'de çalışmalar hız kazandı

Gülyalı'da yapılmakta olan Ordu-Giresun havaalanı inşaatına 60 kamyon günde 30 bin ton taş döküyor

Türkiye'de deniz doldurularak yapılan ilk havaalanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havaalanı'nda çalışmalar devam ediyor. 

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden Ordu ve Giresunlu vatandaşların ortak kullanacağı Ordu-Giresun Havaalanı'nda pist dolgusu yapılmaya başladı. İki taş ocağından günde 60 kamyon ile 30 bin ton taş dökülen havaalanı inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Ordu Vali Yardımcısı ve Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, “Havaalanı inşaatımızda Ayrılık köyündeki şantiyenin faaliyete geçmesiyle birlikte hummalı bir çalışma devam ediyor” dedi. 

Vali Yardımcısı Bayrak, 60 kamyonla günde 30 bin ton dolgu yapıldığını belirterek, “Ayrılık köyü taş ocağından ulaşımın daha kolay olması için ikinci yol çalışması yapıldı. İkinci yol çalışmasında kamyonlar havaalanı inşaatına malzeme taşıyacaklar. Bu yol sonrasında hava alanına taşınan malzeme iki katına çıkacaktır. Bunun haricinde özellikle pist dolgusuna başlanmış olması bizim havaalanı inşaatının hızlı bir şekilde ilerlediğini ve zamanında biteceği ümidini bizde bir defa daha yeniledi. Pist dolgusuyla alakalı dip taraması yapılıyor. Dip taramasının ardından taşınan özellikli malzeme pist dolgusunu gerçekleştiriyor. Aynı zamanda yurt dışından getirilen vinç ile 5-10 tonluk kayalar 50 metreye kadar mendirekten uzak bir yere yerleştirilerek Karadeniz'den gelecek muhtemel büyük dalgaların hızı kesilerek mendireğe çarpması için çalışmalar devam ediyor. Hem pist dolgusu, iç mendirek, dış mendirek, koruyucu mendirek ve ikinci yol ile çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaları gördükçe biz de ayrı bir heyecan ve sevinci yaşıyoruz. İnşallah hava alnımız vaktinde tamamlanır ve hemşerilerimiz havaalanına kavuşur” şeklinde konuştu. Öte yandan gece-gündüz demeden havaalanı inşaatına kamyonu ile malzeme taşıyan Şenol Yılmaz ise, “Gerçekten çok güzel bir hizmet. Yapımı gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Biz de çalışıp ekmek paramızı kazanıyoruz” diye konuştu.

06 Eyl 2012 - 09:23 - Ekonomi --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeşilgiresun Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeşilgiresun Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeşilgiresun Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeşilgiresun Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.