GÜ'de kayıtlar başladı

Giresun Üniversitesi'ni tercih eden öğrenciler için kayıtlar başladı.

Geçen yıla göre yüzde 20'lik artışla 6 bin 492 öğrencinin tercih ettiği Giresun Üniversitesi'ne kayıt işlemleri ilk gün uzun kuyruklarla başladı. Giresun Üniversitesi'nin Debboy Mevkiindeki Gazi Paşa Yerleşkesinde başlatılan kayıtlara öğrencilerin yanı sıra velilerinde katıldığı görüldü.  Üniversite harç paralarının kalkmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Öğrenciler, hayallerinin gerçek olduğunu belirtirlerken, banka kuyruklarından da kurtulduklarını söylediler. 

Giresun Üniversitesi'ne kayıt yaptıracak öğrenciler için her türlü kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını belirten Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada ise; “Geçtiğimiz yıllarda Güre Yerleşkesinde kayıtlar yapılıyor ancak şehir merkezinden buraya ulaşım zor oluyordu. Bu yıl ise şehir merkezindeki yerleşkemizde kayıtlarımızı yapıyoruz. Öğrencilerimiz ilk gün olduğu için uzun kuyruklar oluşturarak acele ettiler. Acele etmelerine gerek yok çünkü bizler kayıt için her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Kayıtların daha kolay olması ve yoğunluk yaşanmaması için fakültelere göre kayıt günleri belirledik. Üniversitemizin internet sitesinden bu günleri takip ederek kayıtlara gelmeleri yeterli olacaktır. Ayrıca Şebinkarahisar ve Alucra'daki birimlerimizin haricinde bütün kayıtları merkezde yapmaktayız. Fakat bu iki ilçemizdeki birimleri tercih eden öğrenciler ise ister merkezde isterlerse bu ilçelerde kayıt yaptırabilirler.” Geçen yıla göre tercihlerin yüzde 20 oranında arttığı da belirtilen açıklamada; “Üniversitemizin doluluk oranı yüzde  90'ların üzerindedir ve üniversitemizi 6 bin 92 öğrenci tercih etmiştir. Bu öğrencilerimizden  yaklaşık 3 bin 500'ü merkez, 2 bin 900'ü ise ilçelerimizdedir” denildi.

04 Eyl 2012 - 08:57 - Eğitim --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeşilgiresun Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeşilgiresun Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeşilgiresun Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeşilgiresun Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.