Giresun’da “Tereyağı” denetimi

Gıda güvenliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, tüketici sağlığının korunması ve haksız rekabetin engellenmesi amacıyla, Giresun Merkez ve tüm İlçelerinde eşzamanlı olarak tereyağı numune bazlı denetimi gerçekleştirildi. 

Giresun’da “Tereyağı” denetimi

Konuyla ilgili olarak İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın şu bilgileri verdi: “Özellikle etiketi olmayan tereyağları köy tereyağı algısı oluşturularak satılabildiğinden bunun önlenmesine yönelik olarak, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz gıda kontrol görevlileri tarafından iki gün süren yoğun bir çalışma neticesinde 177 işyeri denetlenmiştir. 
Denetimlerde 133 adet tereyağı numunesi alınmış olup, bitkisel yağ ve nişasta içerip içermedikleri yönünde analizlerinin yapılması için Gıda Kontrol Laboratuvarına gönderilmiştir. Laboratuvar tetkik sonuçları uygunsuz çıkan ürünler olursa, ilgili işletmelere 5996 sayılı kanun gereğince cezai yaptırım uygulanacaktır. 
Market, bakkal, şarküteri vb. işyerleri ile pazar yerlerinde satışa sunulan tereyağlarının etiketli olarak ve uygun muhafaza koşullarında satılması gerekmektedir. Tüketicilerin, üzerinde etiket bilgileri ve nerede üretildiği belli olmayan tereyağlarını kesinlikle almamaları ve etiketsiz ürün satan işyerlerini Bakanlığımız Alo 174 Gıda Hattına,  0501 174 0 174 numaralı WhatsApp İhbar Hattına  veya  İl/İlçe Müdürlüklerimize bildirmeleri gerekmektedir.” 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

yukarı çık