Alabalık sağımı devam ediyor

Giresun’da su ürünleri yetiştiricileri, Ocak-Mart dönemi boyunca alabalık üretimi için sağım faaliyetlerine devam ediyor.

Alabalık sağımı devam ediyor
  • 11 Mart 2020, Çarşamba 9:43

Sağım dönemi gelmiş olan anaç balıklardan önce dişi balıkların yumurtaları daha sonra erkek anaçların spermaları sağılır. Dişi balıklardan sağılan yumurtalar ile erkek balıkların spermaları karıştırılıp, 7-15 dakika döllenmesini bekledikten sonra yumurtalar yıkayıp özel kuluçka dolaplarına konulur. Dolaplarda 31-60 gün bekletilen yumurtalardan yavrular çıkmaya başlamaktadır.
Alabalık yavruları, büyütme havuzlarında 125-150 gün içerisinde parmak boya ulaşır. Sonrasında 7 ay içerisinde 200-250 gr porsiyonluk alabalık olarak sofralarımızı süsleyeceklerdir. Alabalık, doymamış yağ asitleri bakımından zengin ve biyolojik değerli yüksek bir besindir.
Alabalık yetiştiriciliği yapanlar için önümüzdeki yılın planlanması açısından büyük bir önem arz etmekte olan bir sezonluk yetiştiricilik faaliyetleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından izlenmekte ve teknik destek sağlanmaktadır.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık