Giresun’da 31 bin ton Trabzon Hurması üretiliyor

Trabzon’un isim babası olduğu “Trabzon hurması”, Türkiye’de üretim bakımından 175 ton üretim ile 25. sırada yer alıyor.

Giresun’da 31 bin ton Trabzon Hurması üretiliyor

Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlevan, diğer ürünlere göre getirisi fazla olan, çok işçilik gerektirmeyen bir ürün olan Trabzon hurmasının Karadeniz Bölgesi'ne çok uygun iklime sahip olduğunu belirterek, bu meyveye sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
Trabzon hurması üretimi bakımından Türkiye genelinde Trabzon’un 25. sırada yer aldığını ifade eden Pehlevan, “Dünyada toplam üretimi yaklaşık 5 milyon ton olan Trabzon hurmasının yüzde 70’lik bölümünü Çin tek başına karşılamaktadır. İller bazında üretimi analiz yapmamız gerekirse (2018-2019) yıllarındaki en çok üretim miktarları; 1. Adana (8 bin 913 ton -10 bin 422 ton), 2. Adıyaman (6 bin 800 ton -7 bin 873 ton), 3. Mersin (4 bin 503 ton-4 bin 893 ton),   4. İzmir  (4 bin 163 ton- 4 bin 160 ton) üretimle ilk dört sırayı almıştır. Trabzon’un isim babası olduğu Trabzon hurması, Türkiye’deki üretim bakımından 175 ton üretimle 25. sırada yer almaktadır. İsminin Trabzon ile özdeşleşmiş olması bölge için çok büyük şans. Bu şansı avantaja çevirmeliyiz. Trabzon (175 ton), Rize (266 ton), Artvin (745 ton), Giresun (31 ton) ve Ordu’da (823 ton) toplam üretim 2 bin 40 ton üretimle Türkiye üretiminin yüzde 4’ünü üretmektedir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YAZARLAR

tümü
yukarı çık