Fındık kabuğundan mangal kömürü üretiyorlar

Ordu'nun Ünye ilçesindeki bir tesiste, 10 ton fındık kabuğundan günde 3 ton mangal kömürü üretiliyor.

Fındık kabuğundan mangal kömürü üretiyorlar
  • 09 Ekim 2018, Salı 9:36
Karadeniz Bölgesi'nin birinci sırada geçim kaynağı olan fındığın kabuğundan mangal kömürü elde ediliyor. Sobalı evlerde kömür ve odun yakıp ısınmada kullanılan, fırınlarda yakılarak ekmek pişirilen fındık kabuğu, ateşte saatlerce yapılan işlemlerin ardından mangal kömürü olarak ekonomiye kazandırılıyor. Ünye’de günde 10 ton fındık kabuğu yakılıp işleme tabi tutularak 3 ton mangal kömürü elde ediliyor.
Ünyeli işletmeci Yunus Zor, yaptığı açıklamada, fındık kabuğundan elde ettikleri mangal kömürüyle hem doğayı koruduklarını hem de atıl olan bu ürünün geri dönüşümünü sağlandıklarını söyledi. İçi gıda sektöründe kullanılan fındığın kabuğunun da bu şekilde değerlendirildiğini belirtti. Zor, fındık kabuğu kuruna bağlı olarak mangal kömürünün ortalama tonunun bin 800 lira ile 2 bin lira arasında değiştiğini kaydetti.
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık